11 september
Dierenpark Amersfoort
Meeting voor mensen met een chronische ziekte

Allereerst moet ik Lisa van Crohn & ik bedanken voor het organiseren en alles regelen voor deze meeting!
Ze heeft veel tijd en energie gestoken in wat ik niet anders kan zeggen dan dat een topdag is geworden.

Helaas wil het weer niet zo meewerken. Wat wel ontzettend jammer is, gezien dit de enige regenachtige dag is die deze week wordt voorspeld.

Na een korte kennismaking bij de ingang gaan we het park in en komen direct de eerste gesprekken op gang. Het lijkt soms even aftasten, maar dit is denk ik alleen even de eerste indruk. Er waren er bij sommige een beetje zenuwen vooraf, wat niet raar is, gezien we bijna allemaal vreemden voor elkaar zijn. Deze zijn snel verdwenen en zeker na de lunch zijn de gesprekken zo open en oprecht, het is alsof we elkaar al jaren kennen.

De tijd vliegt en tegen de tijd dat de laatste mensen naar huis gaan, loopt het al tegen half 5. Een zeer geslaagde meeting en voor herhaling vatbaar!

Persoonlijk vond ik het een ontzettend gezellige dag. Het was zo fijn om zo open met vreemde mensen te kunnen praten. Over ziek zijn, ziekenhuisbezoek, bijwerkingen, wonen, geldzaken, maar ook dagelijks leven. Omdat we allemaal min of meer in hetzelfde schuitje zitten, voelde het zo goed en vertrouwd. De oprechtheid, de interesse en ook de leer uit andermans verhalen was ontzettend fijn.
Ik had enorm veel zin in deze meeting en het was zelfs meer dan dat ik had verwacht. Zulke fijne mensen ontmoet. Lotgenoten, warriors, stuk voor stuk. Allemaal verdienen ze een speciaal plekje in mijn hart en ik hoop ze oprecht in de toekomst nog vaker te zien!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *