Vandaag had ik een ‘belangrijke’ afspraak bij de mdl arts. Belangrijk in de zin van dat het toch wel enigszins spannend was. Zou ik verder mogen zonder medicatie?

Na de scopie was mijn arts kort even langs mijn bed gekomen op de uitslaapkamer. Hij gaf toen aan dat alles er goed uit zag, maar ik was toen heel wazig van de slaapmedicatie.

Toen hij me ophaalde uit de wachtkamer vanmiddag, maakt hij daar direct een grapje over. Dat ik er nu een stuk beter uit zag, dan de vorige keer. Dit kan ik niet ontkennen.

De uitslag van de scopie was goed. Er zijn geen ontstekingen gevonden en alles zag er goed uit. Ook mijn bloed en ontlastingsonderzoek gaf dit aan. De Crohn blijft dus rustig zonder medicatie. Dit betekent dat ik voorlopig zonder medicatie verder mag!

Het geeft toch een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant ben ik ontzettend blij dat het goed gaat zonder medicatie. Dat mijn lichaam op dit moment toch de Crohn de baas kan blijven.
Aan de andere kant gaat het nog steeds niet goed met me. Blijf ik nog steeds erg moe en heb ik ontzettend slechte dagen.

Ik hoop heel erg, dat als ik dit nog een maand of 3 de tijd geef, dat het echt beter gaat worden. Hierbij wil ik blijven geloven dat het medicijngebruik ook niet goed voor mijn lichaam is geweest en dat ik hiervan nog moet herstellen.
Mijn huidproblemen lijken wel een stuk minder te worden. Het gaat in ieder geval duidelijk beter dan 3 maanden geleden. De haaruitval is nog steeds heel erg helaas. Echter heeft dit vorige keer ook heel lang geduurd voordat dit onder controle was.

Over een half jaar heb ik weer een afspraak bij de mdl arts. Ondertussen blijf ik meedoen in de AWARE studie en blijf ik hierin onder controle.
Het wordt een spannend half jaar. Niet dat ik ergens angstig voor ben, maar de ziekte is zo grillig, je weet nooit hoe het over een paar maanden voorstaat.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *