8 september
Utrecht
10km

De 4e editie van de Urban Culture Run Utrecht en mijn eerste deelname aan dit evenement.

Dit jaar met een 700 deelnemers en mooi loop weer. Droog, maar misschien een tikje aan de warme kant. De organisatie gaaf daarom ’s morgen op facebook nog even aan om niet te warm te kleden. Korte broek en korte mouwen, dit was inderdaad ook meer dan voldoende.

Aangekomen in Hal 1 van de Jaarbeurs is alles goed geregeld. Bij de stand voor het ophalen van de startnummers staat nauwelijks een rij en ik heb vrijwel direct mijn startnummer. Voor dames en heren is er netjes apart een kleedgelegenheid opgezet met schermen. Niks bijzonders, maar heel functioneel met een paar tafels en banken.

Er wordt gestart in kleine groepjes van ongeveer 50 personen, per 5 minuten. Dit om de algehele doorstroming op het parcours op orde te houden. De sfeer is gezellig en ik mag om half 10 van start.

Na de finish krijg ik direct enthousiast een medaille omgehangen en in de hal een flesje water en een appel.

Het gehele evenement was goed geregeld. Omdat de route niet is afgesloten voor verkeer, staan er op alle oversteekpunten verkeersregelaars. Voor de verandering ook eens mensen met lachende gezichten. Dat mag ook gezegd worden, dit is bij veel evenementen niet altijd het geval.

Als ik een vergelijking maak met de KLM Urban trail die we in juni hebben gelopen zie ik de volgende verschillen.
De serie van de KLM is grootser opgezet, dit heeft zeker te maken met het feit dat dit een landelijke organisatie is tegenover hier een plaatselijke.
De route van deze Urban trail was buiten de gebouwen om veel mooier, meer door de echte Utrechtse straatjes. Hemelsbreed zullen de parcoursen niet veel verschillen, maar dit evenement gaf me meer het gevoel echt door de stad te lopen. De gebouwen zelf vond ik dan over het algemeen wat minder “spannend”.

Dit was een zeer geslaagd evenement. De sfeer was erg fijn, zeker voor herhaling vatbaar!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *