Sub 2 uur op de marathon. Is het mogelijk? Dat is een vraagstuk waar al jaren aan wordt gewerkt.

Als er een atleet is die het zou kunnen doen, dan is Eliud Kopchoge het wel.
Een ongelooflijk sportman, zo ontzettend sympathiek en bescheiden. Uiteraard ken ik hem niet, dus dit is puur mijn mening, maar je hoort hem nooit hoog van te toren blazen in interviews ed.

Hij leid een heel bescheiden leven in Kenia. Waar het op het trainingskamp heel normaal is dat iedereen de wc poetst, opruimt en de afwas doet. Misschien is dit ook wel de kracht achter al zijn prestaties, geen onnodige poespas in het leven, eenvoud. Deze man is moeilijk te omschrijven, maar hij intrigeert me en ik heb diepe bewondering voor hem.

Ook al is het een zaterdag, ik zet mijn wekker. Als we dit jaar niet zo hard aan het sparen waren voor de bruiloft, had ik zeker overwogen om een weekendje naar Wenen te gaan. Dit zou historisch gaan worden!

En dat werd het! Een ongelofelijke 1:59:40!
Bijna 2 uur heb ik op het puntje van mijn stoel gezeten, met een verhoogde hartslag en zweethandjes. Ik zal eerlijk toegeven, ik ben een janker, en dat heb ik ook gedaan. Wat een legendarische prestatie!

#NOHUMANISLIMITED

De laatste kilometer ….

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *