Vandaag is er bij ons op kantoor besloten dat er voorlopig thuis gewerkt gaat worden. Ondanks dat wij niet in brabant wonen/werken.
Om zowel het bedrijf als de werknemers te beschermen. Mochten wij elkaar aansteken is dat niet fijn, maar ook voor ons als klein bedrijf een groot probleem.
Mijn werkgever wil zo min mogelijk risico hierin lopen en eventuele landelijke maatregelingen vanuit de overheid voor zijn.

Deze beslissing kwam vandaag uit een onverwachte hoek. Wij waren allemaal verbaasd en verrast dat er op deze schaal al over nagedacht was. Dikke pluim! Zelf hadden wij als collega’s onder elkaar wel al dingen besproken en duidelijke richtlijnen met hygiรซne en contact afgesproken.

Ik kreeg al eerder de vraag of ik mij zorgen maak, als chronische zieke wordt je gezien als risicogroep. Op dit moment zeg ik zelf nee, maar ik denk dat het niet onverstandig is om preventief wel maatregelen te nemen.

Normaal gesproken vermijd ik mensen die ziek zijn sowieso al. Dit komt nog voort uit de tijd dat ik zelf nog medicijnen gebruikte die mijn immuunsysteem onderdrukte. Op kantoor wordt ik ook wel eens bestempeld met smetvrees, omdat ik heel vaak mijn handen was en mijn neus optrek voor alles waar andermans bacteriรซn aan kunnen zitten. Misschien dat deze “slechte” eigenschap, nu best nuttig kan zijn.

Wat ik nu ga doen? Nog meer op (hand)hygiรซne letten, sowieso geen handen meer schudden of mensen zoenen. Verjaardagen ga ik daarom denk ik voorlopig even vermijden.
Verder: logisch nadenken, niet in paniek raken en vooral doen waar ik mezelf goed en veilig bij voel.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *