Deze week had ik een beetje een off-week.
Sinds afgelopen weekend ben ik erg overprikkeld door al het corona gedoe. Je kan er niet omheen, het gaat nergens anders meer over. Begrijpelijk, maar ik liep een beetje over.
Vorig weekend heb ik mezelf ontzettend lopen opvreten over alle mensen die maar massaal met z’n allen overal heen gingen en totaal lak hadden aan de 1,5 meter afstand houden. In mijn eigen wijk en straat waren hier zelfs genoeg voorbeelden van te vinden.
Op zondag werd er vervolgens nog een NL-Alert werd verstuurd, sloegen bij mij de stoppen door.

Toen er bekend werd dat er op maandag extra maatregelen zouden komen, schoot ik behoorlijk in de stress. Ik was echt ontzettend bang dat er een lockdown zou komen. Dat ik dan dankzij al die fijne mensen, die overal maar sch*t aan hadden, 24/7 binnen zou komen te zitten. Het idee om niet meer naar buiten te mogen om te gaan hardlopen, kon ik echt niet aan op dat moment. Maandagavond heb ik dan ook met zweethandjes en een hoge hartslag tv zitten kijken.

Gelukkig waren de maatregelen niet dusdanig en mogen we nog naar buiten. Echter hebben de maatregelen voor mijn werk wel een behoorlijke impact. Het is niet dat ik direct vreesde voor mijn baan, maar het zou toch wel spannend kunnen worden.
Later in de week werden wij verzekerd dat ondanks deze tegenslag, dit niet het geval zou zijn. Dit was heel fijn om te horen.
Toch is werken op dit moment niet zo prettig. Het thuiswerken is voor mij absoluut geen probleem. Dit doe ik vaker en ik vind het zelfs heel fijn. Echter zijn mijn normale werkzaamheden op dit moment volledig weggevallen en heb ik hierdoor niet veel om handen en bestaat mijn werktijd voornamelijk uit anderen helpen. Uiteraard is dit geen probleem, maar het is niet wat ik gewend bent, wat niemand gewend is. Het idee om zo nog tot juni door te moeten drong woensdagochtend eigenlijk pas tot mij door. Hierdoor zakte de moed wel een beetje in m’n schoenen, was de motivatie ver te zoeken en is er ook weinig uit mijn handen gekomen die dag.

Doordat mijn hoofd zo vol en overprikkeld was, had ik voor mijn gevoel geen ruimte en energie meer om nog te gaan bewegen.
Woensdag na werktijd zijn we samen een rondje gaan trailen en dit voelde dan ook echt aan als een zegen. Zo fijn om eindelijk even alles helemaal los te kunnen laten.

Donderdag besteedde ik dan ook echt helemaal aan mijzelf. Uitslapen en doen waar ik zin in had.

Op vrijdag scheen de zon het weekend al tegemoet. Ook toen zijn we samen een kort rondje gaan trailen na werk, genietend van de laatste zonnestralen. Hierna zijn we lekker aan de wijn en tapas gegaan.
Ik hou ervan om op vrijdag na werk op de bank kruipen en helemaal niks anders meer doen dan series of films kijken. Het fijne aan deze tijden is dan wel, dat dit nu volledig sociaal geaccepteerd is.

Het idee om zondag 19km te gaan lopen was op donderdag al een beetje in mijn hoofd gaan zitten. Om de week af te sluiten met iets wat symbolisch anti corona zou zijn. Om even mijn hoofd en lijf weer op de juiste plaats te zetten. Te bewijzen dat het ook kan in deze rare tijden.

Zaterdag daarom rustig aan gedaan. Lang in bed gelegen, goed gegeten en niet teveel gedaan verder.

Het weer was zondag beter dan er eerder voorspeld was. De wind was alleen behoorlijk heftig. Er waren momenten dat ik m’n benen bijna onder me uit voelde waaien.
Het streven was om die 19km gewoon uit te lopen, tijd was niet belangrijk. Afgesproken met mezelf dat tempo onbelangrijk was, dat wandelen waar nodig ook prima was. Uiteindelijk had ik er 2 uur, 22 minuten en 36 seconden voor nodig. Dit met een gemiddeld tempo van 7:30 min/km, was echt boven verwachting!

De hele run heb ik lekker kunnen lopen. Op de stukken met heftige tegenwind en bij heuvel op, heb ik af en toe een paar stukjes kort gewandeld en verder liep het allemaal prima.
De laatste 3km waren redelijk zwaar, ook omdat dit een groot gedeelte met tegenwind was. De wind werd steeds heftiger richting het einde.

Ik kan niet anders zeggen dan dat ik zeer tevreden ben over hoe ik de week heb afgesloten. Dit geeft weer goede moed voor een nieuwe week!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *