Ik haat hardlopen – Hedwig van Bree

Ik haat hardlopen! … dacht ik
Hoe een thuisblijfmoeder in 3,5 jaar tienvoudig marathoner en six marathon majors finisher werd.

Half april bestelde ik dit boek via de website van de schrijfster. Na het meerdere malen op de instagram stories van verschillende hardlopers te zijn tegen gekomen. Iedereen was laaiend enthousiast en ik was nieuwsgierig!

Het boek op zich is al fijn. Een iets groter formaat dan een standaard boek, met pagina grote foto’s erin. Alles behalve de kaft in zwart/wit. De hoofdstukken in het boek zijn goed verdeeld, waardoor je een onderdeel van het verhaal afsluit als je het boek weglegt.

Het boek wegleggen na ieder hoofdstuk was mijn plan toen ik begon met lezen. Behalve dat iedereen enthousiast was over dit boek, zag ik ook voorbij komen dat men het in één ruk had uitgelezen. De schrijfster zelf heeft hier al een aantal lachende opmerkingen over gemaakt, dat ze bang van een niemendalletje te hebben geschreven.

Een niemendalletje is het zeker niet. Het boeken is boeiend en inspirerend van begin tot eind en leest inderdaad als een trein. Mijn voornemen kwam dus goed van pas bij het lezen. De schrijfstijl is vlot en heerlijk om te lezen.

Hedwig neemt je mee op een inspirerende reis van haar eerste hardloop kilometers naar de finish van haar Six Star Majors en alles wat er tussen zat.

Wat ik erg waardeer aan dit boek is hoe eerlijk ze schrijft over het feit dat het zeker niet altijd leuk is en niet alles goed gaat. Dat ze haar leven als thuisblijfmoeder niet altijd leuk vond.

Zonder verder teveel op de inhoud in te gaan, kan ik zegen dat ik genoten heb van dit boek. Ook al ben ik zelf geen moeder en geen marathoner, er zitten zulke herkenbare dingen in het boek.

Het is geweldig hoe ze je meeneemt op haar reis. Het voelt alsof je er in gedachten een beetje bij bent geweest. Meerdere malen heb ik met tranen in mijn ogen gezeten.

Dit boek is een echte aanrader, misschien ook wel voor een niet hardloper!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *