Vandaag was het dan zover, de volgende nieuwe stap in mijn behandelplan. Afgelopen vrijdag startte ik met Thiosix tabletten en vandaag had ik mijn eerste infuus met Inflectra.

Stiekem vond ik het nog best wel een beetje spannend allemaal. Ook de eerste keer dat ik weer pilmedicatie zou gaan gebruiken. Na mijn diagnose heb ik namelijk 2x een allergische reactie op pilmedicatie.
Het hele weekend ben ik waakzaam geweest op mogelijke bijwerkingen en problemen, maar het viel allemaal mee gelukkig.

Voor de heenreis heb ik voor het eerst in maanden weer gebruik gemaakt van de trein. Gelukkig was het heel erg rustig en kon ik in alle rust een podcast luisteren en de zenuwen proberen de baas te worden. Toen ik thuis de deur uitging begonnen die toch wel echt op te komen. Geen angst, maar gezonde zenuwen, het voelde allemaal een beetje spannend.

Om 11 uur mocht ik mij melden op de dagopname. Het infuus zetten ging niet helemaal lekker in eerste instantie. Ik heb perfecte aderen om te prikken en we dachten allebei dat het infuus op mijn pols gezet kon worden, maar door het vele dragen van mijn horloge bleek die plek toch niet zo geschikt te zijn. Dat was even pijnlijk, mede mogelijk gemaakt door Garmin.

Voordat het infuus uiteindelijk kon inlopen was het 12 uur. Ik weet niet zo goed waarom het zo lang heeft geduurd, maar het leek een beetje of men niet helemaal voorbereid was op mijn komst ofzo. Geen idee hoe ik het anders kan omschrijven, maar zo leek het beetje.

Uiteindelijk heb ik 4 uurtjes met mijn infuuspaal mogen doorbrengen. 2 uur om de Inflectra te laten inlopen en 2 uur ter observatie.
Alles is goed verlopen en ik heb geen reacties gehad op de medicatie. Richting het einde van de inlooptijd begon ik wel te merken dat ik moe begon te worden. Als of je de stop uit een bad met wat trekt, zo voelde ik mijn energie weglopen. Verder is de behandeling echt prima verlopen. Er is super goed voor me gezorgd en het was eigenlijk ook best gezellig.

Gezien ik dit voorlopig nog veel vaker zal moeten doen, was dit een goede eerste ervaring. Hier ben ik echt oprecht ook blij mee. Ik vond het het vanmorgen echt wel spannend allemaal, dit was uiteraard helemaal nergens voor nodig en het is me heel erg meegevallen.

Nu gaan we duimen dat mijn Crohn het op deze medicatie ook goed gaat doen. Dit is wel de verwachting. Door de behandeling met Humira is er remissie gekomen. Gezien Inflectra en Humira allebei TNF-alfa blokkers zijn, zouden we hetzelfde resultaat kunnen verwachten. Wordt vervolgd …

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *