De Crohning van de Koning – Ricardo de Koning

Niet getreurd,
Poep gebeurt

Deze week verscheen het boek van Ricardo en dit moest uiteraard direct gelezen worden.

Ik heb Ricardo nu een aantal keer ontmoet. Hij is een enorm positief persoon, ook in de tijden dat het niet goed gaat. Ik heb ontzettend veel respect voor zijn doorzettingsvermogen en ben ontzettend trots dat hij zijn droom heeft waargemaakt met het schrijven van dit boek.

Als mede-crohnie zitten er heel veel herkenbare dingen in het boek. Het was lezen met een glimlach en een traan. Ook voor niet crohnies is het een goed boek om te lezen. Wil je meer weten over hoe het leven verloopt met deze ziekte, maar niet de standaard informatie op internet doorspitten? Dan is het zeker een aanrader! Met een goede dosis humor vertelt Ricardo zijn verhaal.

Ricardo is bijna zijn hele leven lang al bekend met de ziekte, op jonge leeftijd kreeg hij de diagnose al. Het boek beslaat dan ook een periode van ruim 15 jaar.
Hij neemt je mee in de tijden van buikpijn, doktersbezoeken, nieuwe medicatie en ook de donkere en depressieve kanten de ziekte kan hebben. Het boek is open, eerlijk, hij neemt geen blad voor zijn mond. Zoals het eigenlijk ook moet bij deze ziekte, de taboe doorbreken.

Wil je meer weten en het boek bestellen? Kijk dan even op zijn website

en bestel dan ook gelijk zo’n te gekke hoodie!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *