Het is al wat later in de zomer, maar daarom nog steeds erg belangrijk.

Heel eerlijk zeg ik dat ik meestal geen zonnebrand smeer. Alleen als ik in de zon zit en ik zie/voel dat ik rood begin te worden. Dan is het al te laat.

Vooral als ik ga hardlopen vind ik zonnebrand smeren niet fijn. Het sluit mijn huid af en daardoor kan ik mijn warmte en zweet niet goed kwijt.
Je merkt zeker wel verschil tussen verschillende merken zonnebrand, maar nog steeds heb ik geen goede gevonden om mee te sporten.

Sinds ik begonnen met de Thiosix tabletten moet ik me weer goed insmeren. Met deze medicatie ben je extra gevoelig voor zonlicht en heb je een verhoogd risico op huidproblemen, waaronder ook huidkanker. Je mag daarom ook niet onder zonnebank.

2 dagen na het starten van de medicatie werd ik hier direct mee geconfronteerd. Ik had hier totaal geen erg in gehouden. Uiteraard de bijsluiter niet gelezen, je wordt al bang van alle bijwerkingen als je die lap papier ziet. Dus je raad het al … verbrand.

Na 15 minuten in de zon te lopen, voelde ik mijn schouders al branden. Toen dacht ik dat het aan het warme weer lag. Eenmaal thuis ging het lampje pas branden en ben ik toch de bijsluiter maar eens gaan bekijken.

Dit heb ik eerder al gehad met het gebruik van Azatioprine. Echter had ik had ik de link niet gelegd dat Thiosix in dezelfde categorie viel.
Echt heel dom van mij! Al doende leert men?

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *