Beter op reis – Viora Rebergen & Joost van Willigenburg

In juli 2016 begon ik Viora te volgen op instagram. Haar gevecht tegen leukemie was toen al in volle gang. Ik weet niet meer hoe ik op haar profiel terecht ben gekomen, maar sindsdien heb ik haar altijd gevolgd.

Hoe leukemie ons leven voor altijd veranderde

Van jonge fitgirl naar kankerpatient, ineens staat het leven begin 2016 volledig op zijn kop. Haar actieve leven met een fulltime baan en vijf keer per week naar de sportschool verandert compleet.

In Beter op reis wordt de hele achtbaan vanaf haar diagnose beschreven. De verdrietige momenten, de heftige situaties in het ziekenhuis, maar ook hoop, de mijlpalen en vooral de liefde voor elkaar.

Ondanks het toch zware onderwerp is dit absoluut geen zwaar boek. Het leest heel fijn weg en eigenlijk wil je niet meer stoppen met lezen als je begonnen bent.

Het boek is geschreven vanuit 2 perspectieven. Zowel vanuit Viora (patient), als vanuit Joost (partner). Samen vertellen ze het verhaal in een soort dagboek vorm.
Het is heel bijzonder om de kant van de partner ook mee te maken. Dit gedeelte van het verhaal wordt misschien wel vaak vergeten, maar het voegt heel veel toe aan dit boek. Ook de partner van een ernstige zieke heeft zoveel om te delen en te vertellen.

Het verhaal is ontzettend ontroerend en inspirerend. Alle emotionele momenten zijn zo goed en realistisch opgeschreven dat ik meerdere malen met tranen in mijn ogen heb gezeten. Je leeft ontzettend mee.

Ze laten je beseffen dat het leven niet altijd vanzelfsprekend is. Dat je meer moet genieten van het leven en dat iedere mijlpaal gevierd mag worden.

Een absolute aanrader om te lezen. Heel indrukwekkend en inspirerend!

Geen behoefte om het boek te lezen maar toch nieuwsgierig? Kijk dan even op hun website of instagrampagina.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *