Dreams – Susan Krumins & Patricia Schreurs

Onder de kerstboom lag dit jaar een speciaal boek, een boek waarin ik zelf de meeste invulling kan geven.

Hardloopdagboek Dreams*, geschreven door Olympisch atlete Susan Krumins en marathonloopster Patricia Schreurs is een dagboek en werkboek in één waarbij je toewerkt naar jouw hardloopdoel.

Eerder heb ik meerdere malen geprobeerd een trainingslogboek bij te houden. Dit deed ik dan in een blanco notitieboek. In het begin was ik enthousiast bezig om iedere loopje te noteren met alle statistieken. Na wedstrijden kwam hier dan meestal ook nog een foto bij en een printje van de uitslag.

Soms hield ik dit maanden vol, maar vaak maar een paar weken. Tussendoor vulde ik dan nog wel eens het aantal kilometers en tijd per run in, dit deed ik dan van een aantal weken tegelijk en dan was het ook niet meer mogelijk om terug te halen hoe iedere run was gegaan.
Bij iedere nieuwe poging die ik startte, kocht ik een nieuw notitieboek en ging de oude de papierbak in.

Waarom is dit boek dan anders?
Het logboek gedeelte is al vooraf ingedeeld, klaar om ingevuld geworden. Hierdoor is het een stuk makkelijker en sneller om de relevante informatie over een betreffende dag/run te noteren.
Per dag noteer je:
– Training
– Km / duur
– Intensiteit
– Opmerkingen
– Uren slaap
– Mijn dag vandaag

Het log van een dag bevat dus gelijk al iets meer dan alleen je trainingsstatistieken. Hierdoor heb je een goed overzicht van de balans tussen training, rust en bijvoorbeeld werk en/of andere raken.

Ondanks dat het al vooraf is ingedeeld, is het weekschema absoluut niet saai. Het heeft een leuke stijl, met kleurtjes en ziet er gewoon ook gezellig uit.
Voor mij een soort klein feestje om in te vullen.

De weekschema’s zijn niet gebonden aan een datum. Je kan dus op elk moment beginnen met invullen van je logboek. Ik heb er voor gekozen om te beginnen op 28 december, omdat in die week het nieuwe jaar is begonnen.

Naast de schema’s vind je in het logboek een looppersoonlijkheidstest. Aan de hand van verschillende vragen bepaal je welk type loper jij bent.
Verder vindt je o.a. in het boek een jaarplanner, wedstrijdplanner en verschillende recepten. En nog veel meer ….
Om dat de ontdekken, raad ik je aan Dreams zelf aan te schaffen.

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *