We begonnen de maand in lockdown, we eindigde de maand met een lockdown, avondklok en heel veel onnodig geweld. Het is vreselijk triest, verschrikkelijk en ongelofelijk wat er allemaal is gebeurd. Het maakt mij erg verdrietig. Het totale nutteloze geweld en alle vernielingen.

Onze jaarwisseling was rustig. Op oudjaarsdag had ik m’n infuus, dus voor mij was er sowieso al weinig mogelijk. We hebben lekker tapas gegeten op de bank met een aantal afleveringen van de Grand Tour.
Na middernacht hebben we nog een tijdje in de voortuin gestaan en naar het vuurwerk gekeken. Er was nog genoeg mooi vuurwerk om naar te kijken. Stiekem was ik wel blij met alle mensen die hun vuurwerk al lang in huis hadden voor het verkoopverbod.

2020 laten we achter ons

Het nieuwe jaar start altijd met een evenement waar ik graag naar kijk: de Dakar. 2 weken lang continu Twitter refreshen voor updates en ’s avonds op de bank alle filmpjes terugkijken. Kan niet beter!

Het eerste weekend begint qua hardlopen goed. Ik loop een pr op de halve marathon. Dit is de 2e halve marathon die ik loop in korte tijd en dit voelt zo goed!
Sinds oktober ben ik aan het lopen met een trainingsschema van de app Trenara en dit bevalt me heel goed. Het kilometervolume gaat omhoog en de afstanden worden langer. Dat is wat ik wil, langer en verder lopen. Op naar die Ultra! (ooit).

Nieuw pr op de halve marathon

Ook de rest van de maand train ik door volgens schema en breek 2x mijn record voor de verste afstand die ik ooit heb gelopen. Allemaal ter voorbereiding voor mijn Birthday-project. Ik krijg er steeds meer vertrouwen en zin in! Deze maand liep 179km, weer nieuw maandrecord.

De verwachting is dat we voorlopig allebei nog heel lang thuis zullen werken. Daarom schafte we deze maand zit/sta bureau’s aan. De hoeveelheid uren die we zittend doorbrengen sinds we thuiswerken is gigantisch. Ik merk dat ik thuis nog minder loop dan op kantoor.
Dit leek ons dus een goede oplossing voor wat afwisseling. Op dit moment werk ik zeker al een kwart van mijn werktijd staand. Dit wil graag uitbreiden naar de helft. Een half uur zitten en dan een half uur staan.

Deze maand is bijzonder snel voorbij gegaan ondanks dat er zo weinig mogelijk is eigenlijk. De paaseieren liggen zelfs al weer in de supermarkt.

Hopelijk brengt februari meer positiviteit in Nederland …
Voor nu nog een paar plaatjes uit januari:

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *