8 maart 2021

De start van een nieuwe werkweek en hij begint niet zo heel lekker. Vannacht heb ik enorm slecht geslapen. Uren wakker gelegen en het lukte maar niet om weer in slaap te vallen. Dit is iets waar ik sinds mijn diagnose veel last van heb en nog steeds soms slecht mee om kan gaan. Het is begonnen als bijwerking van medicatie en ondertussen is het een blijvende klacht.

Vanmorgen kan ik mij er goed overheen zetten, je doet er tenslotte nu toch niks meer aan en ik zie vanzelf wel waar het schip strand.

Als eerste taak van de dag doen we even samen boodschappen. We wonen ongeveer 300 meter lopen van de supermarkt, dat is echt ideaal. Normaal deed ik vaak iedere dag een boodschap, maar sinds de corona-crisis proberen we zo min mogelijk naar de supermarkt te gaan. Dit bevalt me eigenlijk wel heel goed.
Gisteravond heb ik een “menu” gemaakt tot en met donderdag en vanmorgen heb ik alles in de boodschappenlijst gezet. We delen de lijst dan op afdeling in twee, zo zijn we binnen 15 minuten de supermarkt weer uit.

Met m’n smoothie als ontbijt ga ik aan het werk. Sinds half maart vorig jaar ben ik thuis aan werk. Mijn werkgever heeft toen al voor de landelijke maatregelen beslist dat er thuis gewerkt ging worden. Dit is voor mij heel goed te doen. Eigenlijk heb ik alleen maar een internetverbinding nodig om te kunnen werken, ik kan vrijwel overal werken dus.

Ik ben 28 uur werkzaam als administratief medewerker. Tot 2018 heb ik 40 uur gewerkt. Dit kon ik op een gegeven moment niet meer volhouden. In goed overleg met mijn werkgever ben ik eerst 36 uur en later 28 uur gaan werken. Dit was een enorme stap voor mij, omdat ik niet wilde opgeven maar doorgaan. Financieel was het mogelijk en mijn werkgever bied mij de mogelijkheid mijn uren flexibel in te vullen. Dit geeft enorm veel rust. De balans tussen werk, rust, sport, prive en sociaal leven is sindsdien veel beter geworden.

Ook qua werk begint de week niet zo als gepland. Sinds vrijdag is er een storing in onze mailserver en dit is helaas nog steeds niet opgelost. Dit betekend dat er geen uitgaand mailverkeer is vanuit ons systeem.
In de loop van de dag is er nog steeds geen zicht op wanneer dit probleem opgelost zal zijn. Belachelijk zou je zeggen, inderdaad, maar ik laat het los. Voorheen kon ik me over dergelijke problemen heel druk maken of mee bemoeien, maar die fase ben ik voorbij. Dat is energie die ik niet nutteloos moet verspillen.
In overleg besluit ik vandaag eerder te stoppen met werken. In de hoop dat het probleem morgen opgelost zal zijn, om dan het achterstallige werk weg te werken.

Dit is even schakelen, over het algemeen heb ik mijn week altijd gepland volgens mijn eigen structuur. Zodat ik weet waar ik aan toe ben en wat er moet gebeuren. Dit vind ik fijn om op die manier mijn energie goed te kunnen verdelen over de week tussen werk, rust, sport, prive en sociaal.
Werk is voor mij fysiek niet belastend, maar mentaal wel. Hierin zit een van mijn grote knelpunten. Op het moment dat ik mentaal “overbelast” raak, dan ga ik een soort van op slot en dan ik niks meer.

Op werkdagen probeer ik dan ook naast werk niet teveel belastende dingen te doen. Qua sport bijvoorbeeld alleen een lichte workout, zoals yoga, om weer even tot rust te komen. Als huishoudelijke taak doe ik op maandag de keuken zijn wekelijkse grote schoonmaakbeurt gegeven. Dit kost ook niet te veel inspanning en vaak probeer ik maandag met koken iets te maken wat bijvoorbeeld een half uurtje in de oven moet. Die tijd kan ik dan mooi gebruiken om te soppen.

Huishouden doe ik ook in etappes over de hele week. Zoals ik al aangaf om mijn energie te verdelen, maar ik geef ook eerlijk toe: ik heb een hekel aan schoonmaken!

Nu ik dus morgen een aantal uurtjes zal gaan werken, gooi ik mijn schema van 2 dagen door elkaar. Dus vandaag beginnen aan het huishouden van dinsdag. Ik verbaas mezelf over hoe lekker ik toch in de flow kom en aan het eind van de rit heb ik gewoon alles af.

Planning in de soep, maar toch een hele productieve dag. Het was even schakelen en aanpassen vandaag, maar ik ben tevreden over het resultaat. Morgen weer een nieuwe dag!

Related Posts

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *