Week #14

Maandag 1 april
Jaja, 1 april, het is weer zover. Ik heb er weinig van gemerkt verder.
Vandaag heb ik voor het eerst in tijden weer een fijne werkdag gehad. Ik kon me concentreren en ik heb het werk kunnen doen en afmaken wat ik gepland had.
1 april is wel medalmonday voor mij dit jaar:

Dinsdag 2 april
Mijn eerste vrije dinsdag, niet helemaal, wel 2 uurtjes gewerkt. Dit was ook de planning, dus het gaf niet.
Het zou vandaag slecht weer worden en ik had me volledig ingesteld op een dag regen, maar de zon scheen toen ik uit bed kwam. Dit maakte het voornemen om te gaan hardlopen wel gelijk een stuk aantrekkelijker. Het idee was om vandaag op 5 tot 10km op 7 min/km te lopen. Die snelheid ging ik vanaf de eerste meters al niet redden, dus ik besloot er 10km op easy tempo van te maken. Voor mijn gevoel heb ik onderweg nog nooit zoveel pijntjes gevoeld. Kramp en spierpijn wisselde elkaar op allerlei plaatsen af. Duidelijk dat ik toch nog wat meer rust nodig heb na zondag. Onderaan de streep toch ook weer blij dat ik doorgegaan ben tot die 10km. Ook als het zwaar is doorgaan en niet afhaken.

Vandaag had ik weer een controleafspraak bij de Mdl arts. Ik zal eerlijk toegeven dat ik behoorlijk zenuwachtig was. De vorige afspraak had zoveel vragen en twijfels bij me opgeroepen. Ik ben nog niet toe aan stoppen met medicatie en de eventuele gevolgen.
Dit keer gaf het gesprek me echter veel meer rust en een goed gevoel. Er is geen druk en alles is en blijft en blijft mijn keuze als ik ik er klaar voor ben.

Zaterdag 6 april
Laatste en langste afstand vandaag voor de Halve van de Haar. Deze 20km vielen niet mee, maar ik ben uiteindelijk wel blij met resultaat. Stiekem baal ik nog wel een klein beetje van die 43 seconden. Ik ging weg met het idee op 2,5 uur. Onderweg lekker het er niet op dat ik het zou halen, maar het had toch nog gekund …

Ik had nog meer langere runs willen doen, maar het zit er niet in. 10km voelt momenteel al aan als teveel. Proberen die 10km erin te houden 2 tot 3 per week en qua snelheid het randje opzoeken en dan maar hopen op het beste.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *