About me

Hi! Welkom!

Wie ben ik? In het kort …

Agnes
34

Ziekte van Crohn
Verloofd

Metalhead
Hardloper

Dreamer


Crohn
Dit ‘avontuur’ begon voor mij in oktober 2014. Jarenlange klachten, onderzoek, een diagnose, medicatie en meer ellende dat ik me had voorgesteld. Ook al is de ziekte op dit moment in remissie, dit avontuur is verre van over. Meer weten? Lees hier mijn complete verhaal.

Verliefd – verloofd – bijna getrouwd
Thierry is mijn rots in de branding in dit alles. Wij zijn samen sinds 2011 en kochten in 2012 een huis in Utrecht. In 2020 geven wij elkaar ja-woord. De voorbereidingen zijn in volle gang.

Metalhead
Mag ik mezelf zo noemen? Ik denk het wel …
Tegen het einde van mijn middelbare school periode verschoof mijn muzieksmaak van Hitzone cd’s naar rock/hardrock/metal. Dit begon met Metallica, Guns N’ Roses en Motorhead. Helaas was er niemand die deze liefde met mij deelde en bleef het bij af en toe een cd kopen.
Toen ik Thierry leerde kennen kwam hier direct verandering in. Dit is een van de interesses die wij met elkaar delen. Ondertussen hebben we samen een heel aantal geweldige concerten bezocht. Sinds 2015 gaan we met vrienden (bijna) ieder jaar naar Rock am Ring festival in Duitsland.

Hardloper
In 2011 ben ik begonnen met hardlopen. Toen ik Thierry leerde kennen was hij nog militair bij de Landmacht. Ook al heeft hij een enorme hekel aan hardlopen, heeft hij me aangespoord te beginnen. In 2011/2012 liep ik op z’n tijd een training. Die gingen vaak bijzonder slecht, omdat ik niet de tijd en moeite erin stak die nodig was.
Half 2013 ben ik wat serieuzer aan de slag gegaan. Het horloge met stopwatch werd verruild voor een telefoonapp en toen was er de mogelijkheid naderhand te zien hoe ik had gelopen. Op 12 oktober 2014 liep ik voor het eerst 10km! En toen? Toen ging het fout … Crohn.
Eind 2014 tot 2017: na mijn diagnose heb ik vele opbouwpogingen gedaan, maar heb ik dat niveau niet meer terug kunnen krijgen.
2018 word mijn opbouwjaar, besluit ik oudjaarsdag 2017 als het weer niet is gelukt. In 2019 wil ik een halve marathon lopen. Het doel wat ik al jaren wil behalen en dat er door alle ups en downs maar niet van komt. Ook in 2018 gaat het niet altijd voorspoedig, maar toch schrijf ik me in voor De Halve van de Haar op 22 april 2019. Deze loop ik op een ineens veel te warme 2e paasdag. Met veel moeite haal ik de finish, maar niet ineens als laatste. Doel bereikt: ja, tevreden: nee. Wordt vervolgd …

Dreams
Ik hou van lopen en bergen. Een combinatie die ik in mijn jeugd al veel heb mogen ervaren.
In de zomer gingen wij vroeger kamperen in Zwitserland in La Fouly. In mijn beleving een van de meest afgelegen plaatsen op de wereld die je kan bedenken, maar het was er fantastisch! Bergen met sneeuw en trails. Het is een fantastische bestemming!
De bergen daar, rond de Mont Blanc maken deel uit van de TMB – Tour du Mont Blanc. Een wandeltocht van dagen, waarvan wij gedeeltes hebben gelopen. Het is altijd een droom en een doel gebleven om die route eens te lopen.

Pas vele jaren later ontdekte ik de UTMB – Ultra Trail du Mont Blanc. Hardlopend over de trails waar ik als kind al zo graag kwam. UTMB, mijn ultieme doel? Misschien wel, maar of het haalbaar is, dat betwijfel ik. Het is in ieder geval een fantastisch doel om over te dromen …