About me

Welkom
Wie ben ik in het kort:
Agnes ~ 35 ~ ziekte van Crohn ~ verloofd ~ hardloper.

Crohn
Dit ‘avontuur’ begon voor mij in oktober 2014. Na jarenlange klachten, onderzoek, eindelijk een diagnose, medicatie en meer ellende dat ik me had voorgesteld. Ook al is de ziekte op dit moment in remissie, dit avontuur is verre van over.

Verliefd – verloofd – bijna getrouwd
Thierry is mijn rots in de branding in dit alles. Wij zijn samen sinds 2011 en kochten in 2012 een huis in Utrecht. In 2020 geven wij elkaar ja-woord.

Hardloper
In 2011 ben ik begonnen met hardlopen. Toen ik Thierry leerde kennen was hij nog militair bij de Landmacht. Ook al heeft hij er een enorme hekel aan, hij heeft me aangespoord te beginnen met hardlopen.
In die eerste jaren liep ik op z’n tijd een training. Die gingen vaak bijzonder slecht, omdat ik niet de tijd en moeite erin stak die nodig was, maar op 12 oktober 2014 liep ik voor het eerst 10km!
Na mijn diagnose heb ik vele opbouwpogingen gedaan, maar heb ik dat niveau niet meer terug kunnen krijgen. Het doel wat ik al jaren wil behalen en dat er door alle ups en downs maar niet van komt: een halve marathon. In april 2019 loop ik toch mijn eerste, op een ineens veel te warme dag. Vele lopers worden afgevoerd, maar met veel moeite haal ik toch de finish. Doel bereikt: ja, tevreden: nee.
Eind 2019 besluit ik te gaan doen wat ik echt leuk vind: trailrunnen. Dit geeft me eindelijk de voldoening die ik tot op heden nog steeds miste in het hardlopen.